CONCENTRACIONS EN DEFENSA DE LA LLENGUA

Somescola.cat es mobilitza en defensa de l’escola catalana

Somescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts, per al proper 10 de desembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans. La concentració, amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, serà a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Així mateix, Somescola.cat insta tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català” i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l’escola.

MÉS CONCENTRACIONS ARREU DE CATALUNYA:

Barcelona: la concentració, amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”, serà a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Girona: Concentració a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça del Vi (a davant de l’Ajuntament)

Igualada a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Sabadell: a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça de Sant Roc.

Mataró a les 18:30h, davant de l’Ajuntament.

Tarragona davant de l’Ajuntament a la plaça de la Font a les 18h

Tortosa plaça de l’Ajuntament a les 18:30h

Vilafranca: plaça de la Vila 2/4 de 7 de la tarda

Somescola: “Aquesta llei ens retorna a un passat predemocràtic”

Els portaveus de Somescola han comparegut avui en roda de premsa per criticar que l’esborrany de llei porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic.És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. Les entitats han cridat el país a mobilitzar-se en defensa de l’escola en català.

Somescola ha afegit que el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana. En aquest sentit ha afegit que la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana i, per tant, ha exigit al Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots. Així mateix Somescola ha cridat a tots els centres escolars i educatius de Catalunya a un pronunciament unànim i a l’oportuna mobilitzacuió de tota la societat catalana en defensa de la nostra escola.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *