SENTÈNCIES, DEBAT POLÍTIC I APRENENTATGE DE LES LLENGUES A CATALUNYA

ANPE.cat com a sindicat independent del professorat vol manifestar el seu malestar per la utilització partidista del model d’aprenentatge de les llengües en el sistema educatiu català, que de forma recorrent posa en tensió la convivència escolar.

Un model educatiu s’ha de valorar pels resultats que obté. Aquesta premissa és vàlida per a tots els continguts curriculars i, per tant, també per a l’aprenentatge de les llengües.

Tots els estudis i informes que han comparat el nivell assolit en l’aprenentatge del castellà per part dels alumnes escolaritzats a Catalunya no presenten cap disfunció, respecte als alumnes escolaritzats en altres zones de l’Estat, un cop  finalitzada l’escolarització obligatòria. I això malgrat la diversitat d’entorns socials, culturals i sociolingüístics en els quals es desenvolupa l’acció educativa.

Aquest fet demostra la professionalitat i l’alta qualificació dels docents, que amb el seu esforç quotidià permeten salvaguardar l’escola de debats aliens als interessos formatius de l’alumnat.

Des d’ANPE.cat reclamem que l’activitat docent i l’acció educativa siguin tractades amb respecte, per la resta d’agents socials i polítics, i que dediquin els seus esforços a nodrir els centres escolars dels recursos humans i materials necessaris per millorar els resultats educatius. El debat sobre l’aprenentatge de les llengües en l’àmbit escolar, ha de tenir un caràcter eminentment tècnic, pedagògic i professional, per tant haurien d’evitar que el debat polític desestabilitzi el nostre sistema educatiu que al llarg dels anys ha demostrat ser un instrument que afavoreix la cohesió social i la convivència a Catalunya.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *