POSICIÓ D’ANPE CATALUNYA FRONT A LES MESURES PROPOSADES PEL DEPARTAMENT

DARRERA HORA:

Actualització de la proposta de mesures (14/04/11)

Roda de premsa de la Consellera (15/04/11)

Les amenaces de noves retallades a les nostres condicions de treball es van concretant.

ANPE rebutja les mesures del Departament, junt amb la resta de sindicats.

Posició d’ANPE davant la mesura de les retallades i la sisena hora.

Diari Tarragona: ANPE ha presentat dos propostes de jornada continuada

14/04/11: Notícia a la premsa digital que es fa ressó de la postura d’ANPE.cat davant la jornada continuada.

Us adjuntem la proposta que el Departament d’Ensenyament ha fet arribar als sindicats presents a la Mesa Sectorial, on s’anuncien cinc mesures que en síntesi suposen l’increment d’una hora lectiva més a primària i a secundària, mentre es manté la retallada dels sous. És a dir, treballar més per menys, per poder fer front a l’augment d’alumnes pel proper curs.

En aquest mateix sentit, es preveu la supressió de la sisena hora a la majoria de centres de primària, retardar la reducció de jornada per als majors de 55 anys fins als 59, i l’augment de 6 a 9 mesos treballats al professorat interí/substitut per tal de poder cobrar el mes de juliol.

 

És evident que la situació econòmica exigeix un esforç per part de tothom, però no sembla raonable que els docents de l’ensenyament públic siguem els que patim les conseqüències amb major intensitat.

És imprescindible negociar amb fermesa una racionalització de les despeses que no passi fonamentalment per incrementar la càrrega de treball sobre un col·lectiu prou castigat per l’allargament de l’edat de jubilació, la reducció dels sous, i ara també per l’allargament de la jornada de treball i la supressió de les reduccions en funció de l’edat i la dedicació.

Mantenir les reduccions de dedicació lectiva als majors de 55 anys permet garantir unes condicions de treball dignes i adequades a les exigències de la tasca docent. Empitjorar les condicions de treball s’acaba pagant amb un increment de les baixes laborals que no beneficia a ningú.

És innegociable l’augment de les hores lectives si no va acompanyat d’una reducció de les hores de permanència en el centre, que sovint només serveixen per a complir amb tasques burocràtiques allunyades de la feina docent.

La generalització de la jornada continuada per abaratir despeses de funcionament, però sobretot per millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, és una mesura que s’hauria de contemplar.

ANPE seguirà amb detall aquesta negociació, i aportarem la nostra capacitat de generar propostes raonables i possibles per poder mantenir unes condicions de treball dignes per a tot el professorat.

Propostes del Departament per al curs 2011-2012

  • Horari de Primària: Passaran de 23 hores lectives a 24 i de 7 hores de permanència a 6. (en total 30 hores setmanals)
  • La vigilància de l’esbarjo comptarà com a hora lectiva i es regularà el nombre de professors que han de vigilar.
  • Horari de Secundària: Passaran de 18 hores lectives a 19. De les 6 hores d’activitats complementàries al centre d’horari variable es passa a 5. Les 6 hores complementàries d’horari fix queden igual.
  • La reducció de 2 hores lectives s’aplicarà a partir dels 59 anys fins els 64. I no a partir dels 55 anys com fins ara.
  • Als substituts que fins ara cobraven el juliol si havien treballat 6 mesos i feien un curs de formació durant aquest mes o es presentaven a les oposicions, passarien a cobrar-lo si treballen 9 mesos i també amb el requisit de la formació o de les oposicions.
  • El Departament posarà per escrit que la “sisena hora” no és lectiva i, per tant, podrà impartir-la un no docent. Aquesta sisena hora només s’oferirà a centres que tenen un entorn socioeconòmic desafavorit, a la resta de centres una part dels mestres la podran destinar a lluitar contra el fracàs escolar en grups reduïts d’alumnes (matemàtiques, lectorescriptura, sobretot, a primer i a sisè per reforçar el pas a l’ESO)
Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *