NO VOLEM SER PEDRA DE TOC!! EXIGIM RESPECTE!!

Sembla que últimament no podem donar gaires bones notícies. Quan ens felicitàvem tots per poder tirar endavant les oposicions de secundària després de diversos intents de “sabotatge” ara ens toca empomar notícies més desagradables.

En primer lloc, i abans d’entrar en matèria, ens disgusta tornar a veure detalls i maneres de fer que crèiem que no es tornarien a repetir.

L’exemple més clar el tenim en la manera de transmetre la informació. Malauradament sembla que aquest govern no va entendre que als treballadors de la Generalitat els molestés el fet de conèixer els canvis i propostes que els afectaven mitjançant la premsa. Pensem que es podrien haver utilitzat altres canals directes com poden ser directors de centre, sindicats o simplement utilitzant la seva pàgina web. Ens esperàvem un tracte diferent i més cordial del que ja havíem patit amb anterioritat.

Ara ja ha passat la fatídica data del 22 de maig i les notícies que ens arriben (per la premsa, com hem senyalat) són les esperades encara que no benvingudes.

Entre les mesures destaquem la suspensió del pla de pensions, el fons d’acció social i els complements de productivitat en aquells col·lectius que el tinguin, l’anunci del calendari de curs (iniciant-se el dia 7 de setembre a primària i a secundària) i el retorn dels exàmens de setembre.

Aquestes mesures aniran acompanyades per algun altre maldecap matemàtic ja que s’entreveu la voluntat de retallar el sou, algun complement més, etc. En definitiva: una altra disminució de poder adquisitiu que arrosseguem des de fa ja molt de temps.

El problema a part de la retallada (que per suposat si que ho és) és la sensació de desemparament que acompanyen totes aquestes accions. Sembla que ens estiguem convertint a ulls de la societat en el que es diu vulgarment una “pedra de toc” per justificar i “personificar” les retallades a un col·lectiu que es pressuposa “privilegiat” i que per tant ha de “donar exemple” als demés pagant amb menys sou un esforç extra que va fer en un determinat moment. Això no porta enlloc. Nosaltres apel·larem a la sobrada professionalitat del nostre col·lectiu per passar aquest tràngol, però exigirem fermament al Departament primer de tot, que ens tregui la tisora del damunt i segon que no siguem carnassa periodística i que els canals de comunicació (sense comptar la naturalesa de la notícia) siguin clars, directes i sense intermediaris.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *