LA NOVA SENTÈNCIA DEL TSJC

Tornem a patir de nou el problema de les resolucions judicials sobre l’ús de la llengua catalana a les aules.

A Catalunya, la llengua a l’escola i al carrer no és un problema. Això no vol dir que algunes famílies tinguin una opinió contrària al model general i vulguin ser ateses d’acord amb la seva opció. Però això no pot comportar la modificació d’un sistema, que funciona raonablement bé.

 I diem que funciona raonablement bé, perquè gràcies al treball dels docents, quan els/les alumnes de Catalunya finalitzen l’escolarització obligatòria, tenen un nivell de coneixement en llengües, oficials i cooficials igual que el de la resta de l’estat. I el mateix passa amb el nivell assolit en la resta d’assignatures.

El problema de l’escola a Catalunya no és la llengua, ni els alumnes, ni els docents, ni les famílies. Allò que està atemptant la qualitat educativa i farà empitjorar els resultats acadèmics dels nostres alumnes són el conjunt de retallades i ajustos que s’han aplicat.

Des d’ANPE.Cat volem continuar defensant el model d’escola catalana, però no només pel que fa a l’ immersió lingüística (sobradament provada i contrastada), sinó també més enllà, a tot el conjunt de professionals, usuaris i serveis que garanteixen el dret a una educació pública de qualitat.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *