ANPE NO CONVOCA VAGA EL 10 DE JUNY

Motius en PDF

ANPE CATALUNYA – SINDICAT INDEPENDENT, NO CONVOCA A LA VAGA EL PROPER DIA 10 DE JUNY

ANPE ha donat suport i ha convocat totes les mobilitzacions que s’han fet fins ara en contra de la LEC.
El dictamen de la Llei aprovat per la comissió d’educació del Parlament no ha recollit la majoria d’esmenes defensades pel professorat i el text final significa una greu amenaça als nostres drets com a professionals de l’ensenyament. No obstant això, ANPE – Catalunya, ha decidit no recolzar la convocatòria de vaga feta pels sindicats majoritaris, pel proper dia 10de juny, per diversos motius.

Les vagues convocades al mes de juny creiem que tenen garantit el seu fracàs. Ja
què entre d’altres raons:

1. Tots els centres estem immersos en les activitats de final de curs i  realitzant
avaluacions.
2. A primària, a partir del 8 de juny es comença la jornada intensiva.
3. Els alumnes de 2on de batxillerat ja han acabat i els de 1er. estan realitzant
exàmens o recuperacions.
4. El dia 10 de juny s’estan realitzant les proves de selectivitat.
5. Molts centres fan aquests dies colònies o crèdits de síntesi, programats amb
molt de temps d’antel—lació.

Estem d’acord en tots els punts reivindicatius de la proposta de vaga del dia 10 de  juny, però creiem que és una vaga condemnada al fracàs, i posa de manifest que els  sindicats convocants estan molt allunyats de la realitat dels nostres centres i de la problemàtica dels docents.

Quan tot sembla indicar que la campanya de mobilitzacions dictada pels sindicats majoritaris, no ha servit per frenar l’aprovació de la LEC, ara sembla que es pretengui aprofitar el fracàs d’aquesta convocatòria del dia 10 per culpabilitzar el professorat de ser poc combatiu, quan en realitat es tracta d’un fracàs de l’estratègia dels sindicats que no hem sabut aprofitar la força dels docents, que s’han mobilitzat com mai, seguint les convocatòries de vaga en manifestacions i concentracions, per impedir l’aprovació de la
LEC.

Des d’ANPE, pensem que aquesta convocatòria de vaga té moltes possibilitats de fracassar i demanem als sindicats majoritaris que rectifiquin i que prenguin iniciatives realistes, que no suposin més descomptes inútils a les nostres nòmines.

La batalla contra la LEC no s’acaba amb la seva aprovació parlamentaria. Ara caldrà estar atents al seu desenvolupament reglamentari i preveure un estil de mobilitzacions en defensa dels nostres drets, que respectant la legalitat sigui contundent, eficaç i econòmicament sostenible, (aturades parcials diàries o setmanals, moratòria a l’aprovació pel claustre i el consell escolar de sortides i activitats extraescolars, retirada massiva dels centres que han acceptar entrar en
els plans d’autonomia….).

ANPE – SINDICAT INDEPENDENT
NOMÉS AL SERVEI DELS INTERESSOS DEL PROFESSORAT


Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *