ANPE.cat DAVANT LES MESURES ORGANITZATIVES PROPOSADES PEL DEPARTAMENT

Els docents, des de fa temps estem acceptant fortes retallades a les nostres condicions de treball, per fer front a la greu situació de crisi a la que altres ens han abocat.

Hem acceptat retallades en els sous, l’augment del nombre d’alumnes a  les aules, la disminució dels recursos humans i materials per atendre les necessitats educatives de l’alumnat. Tot plegat comporta una major complexitat de la nostra feina i un augment de les hores de treball efectiu dins i fora del centre.

I malgrat tot, el professorat segueix exercint la seva funció amb absoluta professionalitat, garantint el funcionament del servei educatiu. Cal que, de tot això,  el Departament d’Ensenyament en faci un reconeixement explícit i públic a tota la societat. I cal que aquest reconeixement es traslladi a les meses de negociació amb els sindicats.

En temps de crisi tothom ha de fer sacrificis i nosaltres ja ho estem fent. Però no és acceptable que les administracions públiques i en concret el Departament d’Educació aprofiti aquestes circumstàncies per retallar drets laborals i socials que ha costat molts anys i molt treball aconseguir.

Per tant, des d’ANPE.cat: 

  • Exigim que totes les retallades  tinguin un caràcter temporal i reversible, un cop superada l’actual crisi. Volem recuperar el poder adquisitiu i les condicions de treball i de jubilació que ara se’ns han arrabassat.

 

  • Exigim que totes les mesures de restricció de drets socials i laborals siguin consensuades amb el professorat.

 

  • Exigim que es compensin les retallades amb mesures que afavoreixin el clima de treball i la satisfacció professional dels docents, com per exemple facilitant projectes de jornada continuada, reconeixent als docents de l’estatus d’autoritat pública per defensar millor el seu dret a l’exercici de la funció docent, garantint els lloc de treball i afavorint els projectes de centre orientats a millorar la qualitat del nostre sistema educatiu.

La credibilitat del Departament d’Educació i del Govern i la viabilitat dels seus objectius per tal de millorar l’educació del país, passa per comptar amb la complicitat dels docents.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *