A PROPOSTA D’ANPE ES RETIRA L’ESBORRANY DE RD LOMCE

EL MINISTERI RETIRA, A PROPOSTA D’ANPE, L’ESBORRANY DE L’RD D’ESPECIALITATS DE SECUNDÀRIA

ANPE considera una excel·lent notícia la rectificació del Ministeri que torna la tranquil·litat a centenars de milers de professors d’ensenyament secundari

El Ministeri d’Educació ha retirat l’esborrany de Reial Decret d’Especialitats de Secundària, un text que ANPE va criticar des del primer moment per considerar que era un altre pegat en la política educativa del Govern, i que totes les qüestions professionals han de quedar fora dels desenvolupaments normatius de la LOMCE per ser incorporades a un necessari Estatut Docent. La rectificació del Ministeri posa fi al sentit d’un esborrany que, entre altres coses, desvirtuava l’especialització docent i aprofundia en la desvertebració del sistema educatiu.

Després de les negociacions mantingudes i de les aportacions realitzades per ANPE, el Ministeri d’Educació ha decidit fer modificacions mínimes en l’actual normativa vigent per a la seva adaptació als canvis que introdueix la LOMCE. En la línia de les posicions defensades per ANPE en les diferents reunions, el Ministeri s’ha compromès a respectar el principi d’especialitats, una qüestió que considerem irrenunciable per garantir la qualitat de l’ensenyament i l’adequada organització de les plantilles docents. D’aquesta manera, el nou Reial Decret que se’ns lliurarà en els pròxims dies s’establirà una equivalència de les assignatures a les noves nomenclatures de la LOMCE i la corresponent atribució de les matèries als docents.

ANPE manté la defensa sense matisos d’un autèntic Estatut Docent, com a única solució per a regular les condicions laborals i per garantir una veritable carrera professional. La formació inicial i continuada, la motivació davant el treball, la possibilitat de progrés i el reconeixement són requisits indispensables per millorar les condicions laborals.

Davant els reiterats anuncis del Govern sobre la sortida de la crisi econòmica, ANPE confia que aquesta rectificació sigui l’impuls per altres mesures encaminades a la recuperació dels drets laborals i socials del professorat i a la millora de la qualitat de l’ensenyament públic.

Comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *